Volunteer Reviews

This page is only available in Dutch.

IMG_4080 bewerkt

 

Amanda, februari, maart, april 2017, 22 jaar

Wat heb ik een geweldige tijd gehad op het project ‘More Africa’. Ik had al snel mijn draai gevonden, waarschijnlijk omdat het een leerzaam, uitdagend en leuk project is. Er is van alles te doen, dus ik voelde mij als vrijwilliger nuttig. Ik had het gevoel dat het project echt bij mij paste. En wat zijn het leuke kids, allemaal, stuk voor stuk. Natuurlijk heeft elk kind zijn eigen beperking, maar ze hebben allemaal leuke eigenschappen. Ik heb erg vaak moeten lachen en veel plezier beleefd samen met de kinderen! En dan heb ik het alleen nog maar over het project gehad. In de weekenden kregen wij altijd de mogelijkheid om het eiland te gaan verkennen, dus dat hebben we ook volop gedaan. Ellen weet veel over de uitstapjes en zij is bereidwillig om hierbij te helpen.

Ik kan zeggen dat ik mijn droom heb verwezenlijkt. Mijn verwachtingen zijn uitgekomen en heb mij op veel verschillende gebieden kunnen ontwikkelen. Ik ben dus een héle mooie ervaring rijker en ik ben erg dankbaar dat ik dit heb mogen mee maken. Gezien ik waarschijnlijk heimwee krijg naar mijn tijd hier, weet ik 1 ding wel: Ik hoop hier ooit nog eens terug te komen. Voor iedereen die zich graag nog wil inzetten op een heel tof project op een prachtig eiland: dan is More Africa een hele goede keuze, een échte aanrader!

Ouders van vrijwilliger, februari, maart en april 2017, 21 jaar

Hallo Ellen. Ik wil je bedanken voor de geweldige begeleiding en leerzame stage die ons (naam) bij jou heeft mogen ervaren. Het was fijn om te horen dat je zo zorgzaam bent naar je stagaires toe. Niet alleen tijdens de werkzaamheden maar ook in de vrije weekenden als ze tochtjes ging maken wou je altijd weten waar naar toe en hoe. Dat was een hele geruststelling voor ons. (naam) heeft al veel verteld en laten zien van de kindjes maar nog lang niet alles.

Fantastisch om te zien wat jullie allemaal doen voor de kinderen.

Nogmaals hartelijk bedankt voor de geweldig tijd die ons (naam) en ook (naam) hebben mogen ervaren bij More Africa op Zanzibar.

Laura, februari tm juni 2018
Ik heb mijn periode bij More Africa als leuk en leerzaam ervaren. Ik ben van 4 februari t/m 15 juni 2018 op het project geweest en ik heb een heel leuke tijd gehad. Ik deed het vrijwilligersproject in combinatie met een stageopdracht voor school en dit ging prima samen. Tijdens mijn stageperiode kreeg ik genoeg ruimte en tijd om buiten het vrijwilligerswerk aan school te werken.
Het werk als vrijwilliger was echt heel tof. Je leert de kinderen al vrij snel kennen en bouwt een band met ze op. Doordat je werkt en leeft met de andere vrijwilligers, leer je elkaar goed kennen. In het weekend samen het eiland verkennen hoort er dan natuurlijk ook bij. We hebben er met z’n allen een mooie tijd van gemaakt en ik kijk er met een glimlach op terug!
 —
Rutger, februari 2018
Mijn vrijwilligers ervaring bij More Africa in Zanzibar is echt top geweest. Het is een project met een doel, waar op de juiste manier naartoe wordt gewerkt. Ellen werkt hard voor het project en weet goed wat ze doet! Knap hoe zij dit zo samen met haar vriend heeft kunnen opbouwen.
Lisa, september tm november 2018
Mijn wens was al een lange tijd om ergens in Afrika vrijwilligerswerk te gaan doen met kinderen. Ik ben toen gaan zoeken op internet en daar kwam ik de organisatie ‘vrijwillig wereldwijd’ tegen. Ik ben toen gaan kijken naar de projecten en omdat ik zelf in de gehandicaptenzorg werk sprak het project van ‘More Africa’ mij het meeste aan. Eerst heb ik toen een Skype gesprek gehad waarin alles verteld werd over het project. Die zelfde dag heb ik meteen besloten dat ik wilde gaan en heb ik mezelf aangemeld en ben begonnen met de voorbereidingen. Op het project heb ik een hele mooie en leerzame tijd gehad. We werkte van dinsdag t/m zaterdag en daarna hadden we weekend. Op de werkdagen kon je kiezen of je op de school of op de fysio/peuter groep wilde staan. Op beide groepen ging je les geven aan de kinderen en deed je andere verschillende activiteiten. De kinderen waren ontzettend schattig en ze gingen elke dag met veel plezier naar school. Ik stond elke ochtend op met weer heel veel zin om te gaan werken omdat die kinderen altijd wel een lach op mijn gezicht konden brengen. In de weekenden kregen wij de tijd om het prachtige eiland te gaan ontdekken en hebben wij een hoop mooie plekken mogen bezoeken. Ook de accomodatie was prima, alles wat we nodig hadden was aanwezig en de bedden waren goed. Ik was al erg opgelucht toen ik zag dat we een normale toilet hadden want ik had verwacht dat we een gat in de grond zouden hebben. Ik heb erg veel respect voor hoe de projectleidster alles in haar eentje regelt en organiseert. Ze regelde zo niet alleen het project maar hielp ons ook bij het uitzoeken en regelen van uitstapjes en wist precies te vertellen wat we beter wel en niet konden doen.
Al met al heb ik een super ervaring gehad waarvan ik veel heb mogen leren, ook over mezelf.
 —
Amy, februari tm mei 2018
In 2018 ben ik 5 maanden werkzaam geweest op het project More Africa, hier heb ik de tijd van mijn leven gehad!
Het is het ideale project voor studenten fysiotherapie die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een geschikte Minor. Initiatief nemen wordt gewaardeerd en er word ook daadwerkelijk iets gedaan met de ideeën die je geeft. Erg leuk om zo samen met de andere vrijwilligers het project naar een hoger niveau te tillen en vooruitgang te zien.
De sfeer op het project zorgt ervoor dat je snel gewend bent. Door de lach van de kinderen ben ik elke dag met plezier aan de slag gegaan. En het mooie land, met witte standen, blauwe zee en heel vaak zon zorgen voor een hele leuke tijd.
Dankbaar voor de dingen die ik heb geleerd, de vrienden die ik heb gemaakt en de onvergetelijke ervaring!
 —
Joyce, februari tm mei 2018
Ik heb 4 maanden met veel plezier stage gelopen bij More Africa. Ik heb gekozen voor een buitenlandse stage omdat ik graag een beetje meer van de wereld wou zien en mezelf uit mijn comfort zone wou halen.
Ellen zorgt voor goede begeleiding en waardeert je inzet. Door de sfeer op het project voel je je er snel thuis. Ook het werken met de kinderen was fantastisch, het was zo leuk om ze les te geven, met ze te spelen en ze te zien lachen.
Ook is Zanzibar een prachtig eiland, met een mooie cultuur, mooie stranden en aardige mensen. In het weekend is er genoeg te beleven, breng bijvoorbeeld een bezoek aan Prison Island of ga snorkelen!
Door mijn ervaring op Zanzibar heb ik veel over mezelf geleerd en ontwikkeld. Ook ben ik erg anders gaan kijken op onze eigen cultuur, hoe alles in Nederland zo gehaast is en iedereen altijd alles moet hebben. Op Zanzibar zijn mensen tevreden met de middelen die ze hebben. Hakuna Matata betekend niet voor niks geen zorgen!
Ik had deze geweldige ervaring voor geen goud willen missen!
Charlotte, juni 2018
Het project more Africa is een project van Ellen waar ze haar hart en ziel in legt. Ik heb 4 weken kunnen meedraaien op het project en deze weken waren geweldig. Er is een goede afwisseling tussen fysiotherapie en lesjes geven wat het werk boeiend maakt. Door de dagelijkse evaluatie van de kinderen sta je ook beter stil bij de groei die de kinderen maken en het is fijn dit van dichtbij te kunnen meemaken. Ook het domein waarop het project gelegen is is zeer aangenaam. De school werd mooi geschilderd en ook op het vrijwilligershuis werden mooie tekeningen gemaakt. Er werd voor gezorgd dat het vrijwilligershuis een beetje privé ligt, wat ook wel fijn is.
Alinda Hofstra, 20 jaar, februari/maart 2019
Wat leuk dat je dit leest! Mijn Naam is Alinda Hofstra en ik heb vrijwilligerswerk gedaan bij het project van More Africa. Ik heb van jongs af aan al een droom gehad om ergens vrijwilligerswerk te gaan doen maar wist alleen niet zo goed waar. Na veel research op het internet kwam ik bij www.vrijwilligwereldwijd.nl. Op hun site staan veel verschillende projecten, maar voor mij sprong More Africa er gelijk uit. Na een skype gesprek met de organisatie en alle informatie te hebben verkregen, heb ik mij aangemeld en ben ik het avontuur aangegaan. En wat ben ik blij dat ik dit mocht mee maken!
Ik zal mij even verder voorstellen..
Ik ben geboren in het mooie friesland en ben 20 jaar. Ik heb de opleiding maatschappelijke zorg niveau 4 gedaan met als uitstroom persoonlijke begeleider gehandicaptenzorg. Ik heb al op veel verschillende groepen gewerkt in de gehandicaptenzorg. Daarom leek dit project mij heel erg leuk om naar More Africa te gaan zodat ik met geestelijk en lichamelijke beperkte kinderen kon gaan werken. Zelf had ik nog nooit met kinderen jonger dan 17 jaar gewerkt, dit was voor mij ook weer een nieuwe uitdaging. Voordat ik richting Zanzibar vertrok had ik mezelf voorgenomen om er blindelings in te gaan en het allemaal op mij af te laten komen. Dit vond ik achteraf erg fijn en heeft voor mij goed gewerkt!

Project More Africa
Ja waar zal ik beginnen… het project heeft oprecht mijn hart gestolen. Ik vind de manier waarop alles is opgezet en hoe er met de kinderen wordt omgegaan erg bijzonder daar zouden veel begeleiders in Nederland veel van kunnen leren. De kinderen zijn elke dag erg blij om weer naar school te kunnen en je ziet ze echt vooruit gaan. Het contact tussen de projectbegeleiders en de ouders is ook erg bijzonder om te zien, de ouders van de kinderen zijn erg betrokken en blij met de hulp die zij ontvangen. Dit project is leuk om als stage te gaan doen, maar ook zeker als vrijwilligerswerk.

Ik kan zo nog wel een heel eind doorvertellen want ik heb daar zoveel bijzonders beleefd.. maar dan zijn we over een paar uren nog niet klaar! Dus ben jij benieuwd naar meer of heb je vragen over het project? Dan mag je altijd contact met mij opnemen. Of vindt jij het fijn om even samen te video bellen/ skype, dat is ook altijd mogelijk!