Marit

Na het behalen van mijn vwo-diploma, besloot ik om een tussenjaar te nemen. Hierin heb ik het eerste halve jaar gewerkt en halverwege april vertrok ik voor vier maanden naar Tanzania. Ik heb hier eerst twee maanden vrijwilligerswerk gedaan op het vaste land van Tanzania, namelijk in Iringa. Na deze twee maanden ben ik met de ferry doorgereisd naar Zanzibar.
Hier heb ik mij zes weken ingezet voor More Africa, het mooie project van Ellen.

Hoewel ik veel affiniteit heb met kinderen, had ik voor ik naar More Africa kwam niet veel ervaring met het werken met kinderen. Ik dacht van tevoren dat dit misschien een probleem zou zijn, maar dat is het totaal niet geweest. Ik heb in de tijd bij More Africa alleen maar hele mooie nieuwe dingen mogen leren. Zo heb ik onder andere geleerd dat het leven al een stukje mooier kan zijn wanneer je elkaar helpt. Iets wat in Nederland niet vanzelfsprekend is doordat we soms op onszelf kunnen zijn. Daarnaast zijn de mensen op Zanzibar ook al zo blij met de kleine dingen in het leven, zo ook de kinderen van de school.
Hoewel de kinderen te maken hebben met een beperking en thuis weinig voorzieningen hebben, komen ze elke dag met een grote lach op hun gezicht naar school. Dit is zo mooi en fijn om te zien.
Verder was het fijn om echt je steentje bij te kunnen dragen op het project. Zo heb ik veel nieuwe lessen kunnen voorbereiden, maar ook heb ik zelf in Swahili les kunnen geven aan de kinderen.

In het weekend heb je ook nog genoeg tijd om het mooie Zanzibar te ontdekken. Ik ben (bijna) elk weekend naar een ander deel van het eiland geweest samen met de andere vrijwilligers. Zo heb ik heel wat parelwitte stranden gezien, ben ik naar Stone Town geweest en heb ik gesnorkeld.

Al met al heb ik dus een fantastische tijd gehad op Zanzibar. Ik kan het iedereen aanraden om ook voor een paar weken vrijwilligerswerk te doen bij More Africa! Ellen, heel erg bedankt voor deze geweldige tijd. Ik kom snel nog een keer terug om je prachtige project te bewonderen (: